Min overflodsbuddha

posted in: METAsnak | 0

Da jeg sidste efterår fyldte 30, havde jeg blandt andet ønsket mig denne buddhastatue. Måneden inden havde jeg set den hos Den 6. sans i Vejle, hvor Lisbeth Lundgaard og jeg afholdte METAsundhedsSupervisionsdag i Ingeborg Hjortsballes skønne lokaler. Hun er indehaver af Den 6. sans. Denne weekend har jeg besøgt Ingeborgs lokaler igen og holdt Grundkursus i METAsundhed. Som altid er det en fornøjelse. Både fordi energien er super god hos Ingeborg, men også fordi mit hjerte synger, når jeg får lov at holde kursus om METAsundhed.

 

2015-06-10 16.12.03Min buddhastatue er en overflodsbuddha. Jeg er meget glad for den og jeg har haft rigtig svært ved, at nå til et sted i mit liv, hvor jeg ønsker mig overflod. Hvad er det egentligt for noget, det der overflod? Jeg har flere gange hørt Susanne Billander tale om emnet og jeg har deltaget i et endagskursus med Lars Mygind om emnet tilbage i Egypten 2013, og desuden diskuteret emnet flittigt med min omgangskreds de sidste par år. Altid, uden undtagelse, med samme tanke: Godt, jeg ikke har brug for overflod!

 

I min barndom har vi talt meget om de fattige mennesker i Afrika. Det var synd for dem… Jeg tror ikke mine forældre har sagt det direkte, men det var tydeligt at 1) jeg var heldig at jeg var født i Danmark og ikke i Afrika. 2) vi var heldige at vi fik mad på bordet hver dag. 3) at det på en eller andet måde var vores skyld at afrikanerne var fattige og sultede.

 

Jeg udledte deraf at ressourcerne er meget knappe, snart er der ikke mere rent vand, der vil aldrig være mad nok til hele verden, olieudvindingen kan ikke vare ved osv. Dybt i mig ligger en forståelse af, at hver eneste gang jeg har nok eller mere end rigeligt, eller måske ligefrem overflod af noget, så er jeg indirekte skyld i, at nogen andre i Verden ikke har nok og mangler det mest basale.

 

Men tænk, hvis der er rigeligt i Verden, tænk hvis der er uanede mængder af energi eller ressourcer… Tænk hvis det vi putter vores energi i, er det der bliver mere af – ligesom med kærlighed.

Har du hørt om forældre, som er bange for, at de ikke kan elske barn nr. 2 lige så højt som barn nr. 1? Det kan de sjovt nok altid. Kærlighed er ikke en knap ressource. Den vokser og bliver større jo mere vi bruger den og jo mere vi tænker på den (når vi putter vores energi i den).

 

Nu har jeg bevidst arbejdet med at ønske mig overflod i over et år. Men jeg har begrænset mig selv. Jeg har kun ønsket mig overflod, når det kom til kærlighed, gode relationer og oplevelser. Og jeg har fået hvad jeg ønskede mig. Jeg har overflod af kærlighed, gode relationer og oplevelser. Jeg føler mig heldig og taknemmelig hver eneste dag.

 

Jeg har et traume som handler om, at der ikke er nok til alle af alting. Det har givet mig en frygt for at der ikke er nok til mig. Det vil jeg give slip på nu. Dertil vil jeg bruge EFT, Avanceret Traumehealing og en terapiplan. Fra nu af, vil jeg gnide min overflodsbuddha på maven og ønske mig overflod på alle planer. Ingen begrænsninger, bare overflod af alt. Jeg håber det smitter og du må få samme overflod som jeg, for der er rigeligt til os alle sammen.